שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/10/2011 | 10:20 | מאת: אור

לבן שלי בן20 יש פעילות יתר בבלוטת התריס .רופא אחד ממליץ דרילן 30מג ליום ורופא אחר ממליץ 50מג ליום של נורמיטן .לאיזה תרופה יש פחות או אין בכלל תופעות לווי?????האים תרופות אלה יכולות לגרום נזק ים לגוף?מה את הית ממליצה ?תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2011 | 19:57 | מאת: שני כרמי

אור שלום. שתי התרופות , גם דרלין (פרופרנולול) וגם נורמיטן (אטנולול) משמשות לטיפול בסימפטומים הנגזרים מפעילות יתר של בלוטת התריס ושייכות לאותה קבוצה פרמקולוגית (חסמי בטא). השאלה העיקרית היא, לאילו סימפטומים מכוונים. אין דבר כזה דבר- תרופה ללא תופעות לוואי, אך בשימוש נכון, במינונים המתאימים לצרכיו הבריאותיים של בנך, מדובר בתרופות בטוחות בדרך-כלל. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לא רצויות והן לא תמיד ניתנות לחיזוי. ההבדל העיקרי בין דרלין לנורמיטן , הוא שדרלין היא תרופה פחות ספציפית ולכן, נוטה יותר לחולל תופעות לוואי. בין היתר, תופעה שעשויה להיות רלוונטית לבנך, היא פגיעה בתפקוד המיני, שנפוצה יותר בקרב המטופלים בדרלין. בכל מקרה, ההחלטה צריכה להיעשות ע"י רופא מומחה שמכיר היטב את הרקע הרפואי של בנך ובאפשרותכם להתייעץ עמו לגבי תופעות הלוואי האפשריות.

14/10/2011 | 12:09 | מאת: דליה

שתי התרופות יעילות ומוצלחות. במינון דרלין של 30 מיליגרם ביום בבחור בן 20 לא צפויה שום השפעה על התפקוד המיני. דרלין משפיע לא רק על הסימפטומים אלא גם על המעבר מ T4 ל T3.

מנהל פורום תרופות ורוקחות