תופעות לוואי ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/08/2013 | 18:23 | מאת: אסף

שלום לך ליאת, התחלתי לקחת ציפרלקס עקב חרדות והתקפי פאניקה שהיו לי לפני מעל לכחצי שנה, שמתי לב בתקופה הזאת למספר תופעות: 1) חשק מיני ירוד, זקפה חלשה וירידה בכמות הזרע. 2) חשיבה איטית יותר וקושי לחשוב. 3) קושי רב בלזכור דברים ולהיזכר בדברים. 4) שיחות עם אנשים לפעמים מבלי לשים מחסומים . כלומר פולט דברים ללא חשיבה, שבדיעבד ללא הכדור סביר להניח שלא הייתי אומר.5) דחף גדול לאכילת פחמימות פשוטות וסוכרים ( השמנתי 8 קילו מאז שהתחלתי עם הטיפול בכדור). האם תופעות הלוואי הללו מוכרות לך כתוצאה מהציפרלקס? האם ירידה למינון של חצי כדור (5 מ"ג) יכולה להפחית בתופעות הלוואי הללו ואם זאת להשפיע על החרדות? או שאולי יש תרופה אחרת יעילה לחרדות ללא תופעות הלוואי הללו?

אסף שלום, תופעות לוואי של פגיעה בתפקוד המיני הן יחסית נפוצות, וכן מדווחת גם תופעת לוואי של עלייה במשקל. לא מצאתי דיווחים בספרות על פגיעה בריכוז, אך שמעתי תלונות מאנשים החשים פגיעה בריכוז בעקבות נטילת התרופה. ירידה למינון של 5 מ"ג עלולה לפגוע ביעילות הטיפול, ולא מומלץ לבצע שינויים במינון ללא התייעצות עם רופא. אם מדובר בטיפול שאינו חדש, ואין שיפור עם הזמן בתופעות שאתה מתאר, פנה לרופא שלך והתייעץ עמו על האופציות העומדות בפניך (החלפת טיפול או הוספת תרופה שתפחית את האפקט על התיפקוד המיני). ליאת

04/08/2013 | 19:36 | מאת: אסף

האם לSNRI יש פחות תופעות לוואי כמו שאני מתאר?

מנהל פורום תרופות ורוקחות