ייעוץ תרופתי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/08/2013 | 03:26 | מאת: סבטלנה

שלום ! יש לי מספר שאלות : 1.הייתי מעוניינת לדעת אם ניתן לקחת יחד גאבאפנטין 600 מ"ג וקסנגיס ? האם משנה מה קודם ? 2.נאמר לי כי גאבאפנטין יש לקחת 3 פעמים ביום כל 8 שעות,אך אני לא מצליחה מבחינת השעות. האם מותר לקחת כל 6-7 שעות ? קראתי כי הוא יוצא מהגוף תוך 5-7 שעות כך שעל פניו נראה כי מותר...... 3. החל מאיזה מינון של גאבאפנטין ליממה יכולה להיות השפעה והקלה בנוירופטיה (לאחר טיפול כימוטרפי)? המינון שעליי לקחת ידוע לי אך אני שואלת באופן כללי. 4.כמה זמן אחרי נטילת אלטרוקסין,אני יכולה לאכול או לקחת תרופות אחרות ? אני לוקחת על קיבה ריקה בבוקר. אודה על מענה לשאלותי

סבטלנה שלום, אין ניגוד בין קסנגיס לגאבאפנטין, ולא משנה איזו מן התרופות לוקחים קודם. רצוי לחלק את המנות באופן שווה לאורך היממה. אם זה לא מתאפשר, רצוי לקחת באופן הכי קרוב לכך, כדי שלא יהיה פרק זמן ארוך מדיי ללא תרופה, שעלול לגרום לרמתה בדם לרדת. המינון נקבע לפי תגובת החולה לטיפול. ידוע שבהרבה מקרים אין תועלת נוספת במינונים שמעבר ל-1800 מ"ג ביממה (מחולק ל-3 מנות). רצוי לקחת אלטרוקסין על קיבה ריקה, כלומר שעה לפני אוכל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות