מעבר בין תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/09/2013 | 15:54 | מאת: רונן

רציתי לדעת איך עושים מעבר מציפרלקס לאפקסור? האם יש לרדת למינון של חצי כדור תקופה ואז להפסיק לגמרי לפני תחילת האפקסור או שפשוט לעבור יום למחרת לקיחת ציפרלקס לאפקסור? האם יש הבדלים משמעותיים בין סימבלטה לאפקסור? מה מהם עדיף לבעלי הפרעות קשב וריכוז עם חרדה והפרעות מצב רוח?

רונן שלום, החלפה בין תרופות נוגדות דיכאון צריך להיעשות בהנחיית רופא. אם מדובר במינונים נמוכים, ברוב המקרים ניתן לעבור למחרת מציפרלקס לאפקסור. מבחינת יעילות אין הבדל בין אפקסור לסימבלטה. מבחינת צופעות לוואי ההבדלים הם קלים, כשאפקסור כנראה גורמת ליותר עצבנות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות