שאלה בשביל אמא

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/09/2013 | 09:20 | מאת: יבגני 1984

בוקר טוב לכם אמא הייתה אצל רופאה והיא רשמה לה תרופה בשביל בלותת התריס אבל היא רוצה לדעת על מה היא משפיעה אותה תרופה שם של תרופה ELTROXIN TABLETS 100 MCG גמר חתימה טובה

יבגני שלום, התרופה אלטרוקסין ניתנת במצבים של תת-פעילות של בלוטת התריס. זהו הורמון שאמור להיות מיוצר ע"י בלוטת התריס, אך בגלל שהבלוטה בתת-פעילות, הרמות שלו נמוכות, וכך נגרמים תסמיני המחלה. תופעות לוואי אפשריות: הזעה, דופיקות לב חזקות, נשירת שיער, איבוד משקל, שלשול, הפרעות שינה, חרדה, עייפות. במינוני יתר יכולות להופיע תופעות לוואי קשות. העלון לצרכן של משרד הבריאות: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Eltroxin_tablets-pt_1334468379940.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות