דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/09/2013 | 21:50 | מאת: שקד

שלום ליאת , קראתי באינטרנט שטלק לתינוקות עוזר להעלמת עיגולי זיעה ... האם זה נכון ? באתר באינטרנט היה כתוב כי הטלק נספג לעור ועלול לסרטן ?

שקד שלום, טלק משמש כסופח נוזלים ולכן יכול לספוח זיעה ולצמצם את הופעת הכתמים על הבגדים. טלק שעלול להכיל שיירי אזבסט עלול להיות מסרטן ולא מומלץ לשימוש. לגבי טלק נקי מאבסבט אין עדויות חד-משמעותיות לגבי נטייה לגרום לסרטן ולכן, לא נחשב כחומר מסרטן. בשימוש גניטלי (וגינלי), ייתכן ויש עלייה קטנה בסיכון לסרטן השחלות ולכן, פחות מומלץ להשתמש בטלק באזור זה. רצוי להימנע גם משאיפה של חלקיקי טלק. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות