קונטרה אינדיקציה ללקיחת תרופות יחד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/09/2013 | 15:32 | מאת: ריקי

שלום רב, האם יש קונטרה אינדיקציה לקחת פקסט 20 מ"ג יחד עם אתופן 400 מ"ג או ארקוקסיה. תודה וחג שמח,

19/09/2013 | 14:05 | מאת: אחמד -

שלום רב בעיקרון אין קונטראאינדקציה בין פאקסיט לאטופן או ארקוסיה אומנם ישנה אזהרה והיא שאטופן וארקוסיה ותרופות כמו אדויל נורופין ואבופין וארטופין.. בלקיחתן (אחת מהן) עם פאקסיט לאנשים עם רמת סיכון לדימומים במערכת העיכול או אלו שלוקחים בנוסף תרופות לדילול דם או אלו שסבלו בעבר מדימומים במערכת העכל העליונה ובמיוחד מבוגרים מעל גיל 60 ..צריכים להיות זהירים משילוב זה .

ריקי שלום, אין קונטרא-אינדיקציה לשילוב התרופות הללו, אך שילובן עלולו להגביר את הסיכון לדימומים, ונדרשת זהירות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות