ליכן סקלרוזיס?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/10/2013 | 02:23 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 48. לפני כחודש חשתי בגרד, הפרשה לא תקינה ובבדיקת שתן התגלה אצלי אוראפלזמה. קיבלת טיפול באנטיביוטיקת ציפרודקס, ופלוקנול. ההפרשה עברה והגרד השתפר משמעותית אולם אז הבחנתי בדמומיות חזקה סביב הפות (שפתיים, בפתח ואפילו סביב פי הטבעת). רופא נשים נתן לי דרמובייט בחשד לסקלרוזיס לשלושה שבועות פעם ביום ואם לא יחלפו הסימנים יש לקחת ביופסיה. קראתי רבות באינטרנט שזו מחלה בלי כרונית. קראתי שיש בה שינויים אנטומים של איבר המין ושינו לצבע לבן ועור דק. יש לציין שלא קיים אצלי צבע לבן אלא רק אדמומיות חזקה. כמו כן בחדשים האחרונים אני סובלת מאפטות בפה. אני מאוד מודאגת מכמה סיבות. האח שקראתי שהדרמובייט עצמו יכול לגרום לנזק מקומי-דקות העור. שנית כגרושה אני נחרדת מהמחשבה שאיזור כה חשוב לי ישנה את מראהו. אני על סף בכי ומעוניינת במידע ועזרה. האם קיים מומחה בארץ? האן מומחה לעור ומין הוא האחד? גניקולוג? האם כדאי לי להפסיק את הטיפול בדרמובייט (לאחר 4 ימים) מאחר והבנתי שהוא אלול לגרום לנזק בלתי הפיך? אודה מאוד על עזרתכם.

דנה שלום, לא אוכל לייעץ לך בבעיה הרפואית ובאבחנה. לגבי דרמובט, תופעות לוואי של תכשירים סטרואידים טופיקליים (למריחה), באות לידי ביטוי רק אחרי שימוש ממושך, בכמות גדולה ועל איזורים נרחבים. אם הייתה תועלת כלשהי של הטיפול, הפסקה אחרי 4 ימים, תבטל את התועלת. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות