מטיליום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/10/2013 | 15:12 | מאת: מאיר

האם מטיליום מטפל בבחילות? כמה כדורים מותר לקחת ליום? תוך כמה זמן הכדור פעיל? האם הוא מתנגש עם כדורים מסויימים? האם אסור לקחת אותו עם משקאות מסויימים? האם יש לו תופעות לוואי?

מאיר שלום, מוטיליום מטפל בין היתר גם בבחילות. הטיפול בבחילות אמור להיות נקודתי וזמני ולא קבוע. המינון המקסימלי היומי הוא 80 מ"ג, מחולקים ל4 מנות יומיות, אך רצוי לא לעבור מנה של 30 מ"ג ליום, מחולק ל-3 מנות. תרופות מתנגשות:קטוקונאזול, אריתרומיצין, פלוקונאזול, ווריקונאזול, קלאריתרומיצין, אמיודארון, טליתרומיצין- השילוב עם תרופות אלה אסור. בנוסף, מתנגש ם סותרי חומצה, תרופות אנטיכולינרגיות, מעכב אנזימי כבד מסוג 3A4, תרופות נגד איידס. פרטים נוספים בעלון לצרכן בקישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/MOTILIUM_PT_1356005082588.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות