מעוניינת לדעת על איזה תאים ממערכת חיסון פועל ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/10/2013 | 12:54 | מאת: לאה

אני מושתלת כבד ולוקחת פרוגרף (1מ"ג *2)ליום .מעוניינת לדעת קצט על מנגנון פעולת התרופה .ממה עלי להמנע .על איזה תאים ממערכת החיסון פועלת .מה מדכאת ?:תאי T חלפר ,משארת שT הרג .איזה נתונים בבדיקות צריכים ליהיות נמוכים המוכיחות שיש דיכוי מערכת חיסון . אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי להבין .

לאה שלום, פרוגראף (חומר פעיל tacrolimus), מעכב שיפעול תאי T, מעכב ייצור לימפוציטים האחראים לדחיית שתל, ומעכב ייצור מתווכי דלקת כגון אינטרלויקינים. הניטור המקובל למושתלים המקבלים את התרופה הוא: ביופסיה של האיבר המושתל, תפקודי כבד, כליה, רמות אשלגן וגלוקוז בדם, רמות החומר הפעיל בדם, וסימנים לזיהומים אופורטוניסטים. צריך להימנע מצריכת אשכוליות ומיץ אשכוליות. בעלון לצרכן מפורטות תרופות שמתנגשות עם הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות