לוסטרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/10/2013 | 07:05 | מאת: טובה ישראל

טופלתי במשך כ15 שנים בפבוקסיל 250מ"ג ליום, עקב חרדות. עליתי במשקל, אני שומרת על תזונה מאוזנת. ניסיתי כל מיני שיטות ותכניות,אך ללא שינוי משמעותי של ירידה במשקל. לפני כ5 חודשים שינו ללוסטרל 250מ"ג ליום.סבלתי אך כרגע אני מאוזנת.יש קשר לתרופות אלו לשינוי במשקל? אני מאד רוצה לרזות, מפריע לי בחיי יומיום. יש לך רעיון? אני בת 64 ובריאה.עלי לרזות כ30 ק"ג. לא מעונינת בניתוח בריאטרי.מפחדת

טובה שלום, תרופות ממשפחה זו לעיתים מקושרות עם עלייה במשקל. דווקא ללוסטרל יש שיעור נמוך באחוזים של עלייה במשקל. ישנם כדורים אחרים לטיפול בבעיות דכאון וחרדה שעשויים להביא לירידה במשקל, אך בגלל הקושי למצוא איזון, צריך לשקול היטב אם לשנות תרופה (כמובן שנלקחים בחשבון גם מצב בריאותי וטיפולים אחרים שנלקחים). תוכלי להתייעץ עם רופא גם לגבי טיפולים אחרים להרזיה מלבד הניתוח. ממליצה שתתייעצי עם תזונאי/ת או שתרשמי לקבוצת הרזייה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות