אייך להפסיק משככי כדורים אופיואידים?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/10/2013 | 01:03 | מאת: מוטי

שלום רב אני כבר כחודשיים וחצי לוקח סוגים שונים של כדורים ומדבקות. כשבועיים אוקסיקונטין 20 מ"ג פעמיים ביום , שבועיים אוקסיקונטין 40 מ"ג פעמיים ביום ומדבקות פנטה 12. בחודש האחרון אני לוקח מ.י.ר. 30 מ"ג פעם ביום ומדבקות פנטה 25 אני מרגיש שהכאב כמעט וחלף לו. אייך אני מפסיק בהדרגה? האם לחתוך את הכדור לחצי? מה אני עושה עם המדבקות? האם חייב לגשת לרופא לקבל כמה כדורים 15 מ"ג ומדבקות של 12 או שיש שיטה אחרת? בתודה מוטי

מוטי שלום, הפסקת טיפול במשככי כאבים אופיואידים תעשה בפיקוח רופא, ובהדרגה. אין לחצות כדורי אוקסיקונטין ואין לחתוך מדבקות פנטה. תאלץ לגשת לרופא בכל מקרה לשם פיקוח על השליטה בכאב ועל תופעות הלוואי של הגמילה מהתרופות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות