ריטלין ואוכל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/10/2013 | 14:13 | מאת: קרן

קראתי מספר מאמרים באינטרנט על ריטלין היות ואני צריכה להתחיל לקחת ומחכה לסוף השבוע על מנת להתחיל. במספר מאמרים ממולץ לקחת ריטלין לפני האוכל, ובמספר מאמרים ממולץ לקחת ריטלין אחרי האוכל. מה נכון? במידה ולפני האוכל, כמה זמן לפני? במידה ואחרי האוכל, כמה זמן אחרי האוכל? האם יש מזונות שאסור לאכול כשלוקחים ריטלין? האם יש כדורים נגד חום וכאבים שאינם ממולצים למי שמקבל ריטלין?

קרן שלום, מבחינה רוקחית, אוכל מעכב את ספיגת החומר הפעיל מטבליות ריטלין ולכן בחלק מההנחיות מצוין לקחת את התרופה 30-45 דק' לפני אוכל. מכיוון שבסך הכל אין השפעה על יעילות הטיפול ובגלל שהתרופה גורמת לדיכוי התאבון, ממליצים לקחת אותה אחרי אוכל (הכוונה לקיבה מלאה, בתום ארוחה). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות