מוקסיפן 250

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/10/2013 | 05:57 | מאת: מאיה

שלום רב, בתי בת 10 חוד. אתמול ביקרתי אצל הרופאה שאמרה שיש לה דלקת חריפה באוזן. היא קיבלה מוקסיפן 250 פעמיים ביום 7 cc איך אני יודעת שהיא לא רגישה לפניצילין? ואם כן, מהן תופעות/ סימנים לזיהוי ? תודה רבה

מאיה שלום, רגישות לפניצילין יכולה להתבטא בצורה קלה: פריחה עורית פשוטה או בצורה קשה יותר שבה יש אודם והסמקה,גרד חזק, כתמים אדומים ובולטים על העור, בצקת בעפעפיים ובשפתיים, צפצופים וקושי בנשימה. אלרגיה זו יכולה להגיע גם למצב מסכן חיים. אי אפשר לדעת מראש אם תהיה אלרגיה לתרופה. הסיכון מוגבר יותר בילדים עם נטיה אלרגית או אם יש רקע משפחתי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות