לוסטרל מול ציפרלקס מול סרוקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/10/2013 | 08:52 | מאת: רונן

רציתי לשאול מה ההבדל העיקרי בין התרופות מבחינת השפעה על חרדות, ומבחינת פרופיל תופעות לוואי? למי מהם הפרופיל הנמוך ביותר של תופעות לוואי ומי הכי יעיל לחרדה ומצב רוח ירוד?

רונן שלום, התרופות שציינת נרשמות להפרעות דיכאון וחרדה. ציפרלקס נרשמת להפרעת חרדה כללית ושתי התרופות האחרות ניתנות גם להפרעות חרדה אחרות וכן ל-OCD. מבחינת יעילות, התרופות דומות. פרופיל תופעות הלוואי הוא גם דומה, כי שלוש התרופות פועלות באותו מנגנון. באופן כללי, ציפרלקס נחשבת בעלת פרופיל תופעות הלוואי הנסבל יותר, וסרוקסט נחשבת לזו בעלת פרופיל תופעות לוואי הפחות נסבל. הרופא בוחר עבורך את התרופה על סמך הסימפטומים שאתה מציג, בעיות רקע נוספות ותרופות אחרות שנלקחות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות