אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/10/2013 | 13:23 | מאת: רחלי

היי, לפי הוראת אנדרוקרינולוג אני צריכה להתחיל טיפול באלטרוקסין מהם תופעות הלוואי של הלטרוקסין? יש מקרים שמטופלים לוקחים את התרופה וכשמתאזן מפסיקים? או שזה לכל החיים? מה זה אומר כל הכתבות שהיו על שינוי במרכיבים של התרופה? איך התרופה כיום? יש לה תחליפים טבעיים? אשמח לתשובה מפורטת בעניין תודה רבה!

רחלי שלום, לא ציינת איזו הפרעה יש לך בבלוטת התריס, אך ברוב המקרים מדובר בטיפול קבוע. לפני מספר שנים בוצע שינוי בהרכב הטבליה וכתוצאה מכך היו מטופלים רבים שהאיזון שלהם הופר ולכן חוו תופעות שונות שבחלקן היו קשות. ברגע שאת מגיעה לאיזון על תכשיר כלשהו, יש להימנע מהחלפתו לתכשיר אחר (גם אם מכיל את אותו חומר פעיל), בגלל החשש להפרת האיזון. אין תחליפים טבעיים להורמון התירואיד. פרטים נוספים בעלון לצרכן: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Eltroxin_tablets-pt_1334468379940.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות