שתי שאלות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/10/2013 | 14:01 | מאת: דנה

לליאת שלום רב, 1. לאבא שלי יש סכרת ולפעמים "נופל" לו הסוכר, האם יש תכשיר להרמת רמת הסוכר ללא מרשם רופא? 2. האם ניתן לקחת אמביאן עם מירו לצורך הארכת זמן השינה?

דנה שלום, "נפילות" ברמות הגלוקוז בדם, בעיקר אם מתרחשות לעיתים תכופות, עשויות להצביע על צורך באיזון תרופתי או על אי התאמה בין נטילת התרופות לבין אכילה. מי שנוטל תרופות מסוג אינסולין או תרופות שמגבירות הפרשת אינסולין בגוף, חייבים לדאוג לארוחות מסודרות ומתוזמנות מכון ביחס לתרופות. חשוב ליידע את הרופא המטפל על בעיה זו. כשחווים תופעה של "נפילת סוכר", צריך לשתות משקה ממותק, לאכול פרי או ממתק, בתנאי שהחולה בהכרה. במצב של חוסר הכרה, הטיפול הוא רק במרשם רופא. קיימים גם ג'לים וטבליות גלוקוז למטרה זו. לגבי שילוב התרופות, הנחיה על שילוב תרופות אלה צריכה להיעשות ע"י רופא בלבד. אם אכן רופא החליט שיש צורך לשלב בין שתי תרופות אלה למטרה זו, אז אין התנגשות ביניהן. לא ציינת למי מיועד הטיפול, בן כמה הוא, ואיזה מינון של אמביאן הוא מקבל. כשנוטלים תרופות להארכת משך השינה יש סיכון מסוים של טשטוש בבוקר וזה עלול להיות מסוכן בקשישים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות