דרמובט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/10/2013 | 17:23 | מאת: מרווה

שלום, ליאת, לפני כשנתיים אובחנתי במחלת העור ליכן סקלרוזיס . בהמלצת הרופא אני משתמשת בקרם דרמובט. היות וזהו הטיפול היחיד שידוע היום למחלה זו ( אשמח למידע חדש בנושא) בלי אלטרנטיבות יעילות חשוב לי לדעת מהו המינון הנכון לשימוש בקרם זה שהוא סטרואידי על כל תופעות הלוואי? אני מורחת שבוע ימים פעם ביום ושבועיים הפסקה. האם זה מינון נכון? האם זה פחות מדי? יותר מדי? האם תוכלי לייעץ לי מהו המינון האופטימלי שמצד אחד יהיה יעיל באופן שהדלקת לא תחמיר ומצד שני לא יגרום נזק בלתי הפיך? יש בכלל מינון נכון או שכל מקרה לגופו? תודה מראש

מרווה שלום, בעיקרון כל מקרה לגופו. לרוב, הטיפול יעיל יותר כשהוא ניתן פעמיים ביום. אם האזור אינו נרחב מדיי, העור שלם, ומורחים שכבה דקה, מצמצמים את הסיכון לתופעות לוואי סיסטמיות. הפסקות בטיפול מצמצמות את הופעת תופעות הלוואי העוריות. צריך למצוא את האיזון בין הטיפול בבעיה לבין ההפסקות (כדי שלא תהיה התלקחות בזמן זה). הרבה פעמים טיפול תרופתי הוא מאזן בין תועלת לנזק, וזה השיקול שהרופא לוקח בחשבון כשהוא קובע לך את הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות