מינון מוקסיפן לתינוקת בת 8.5 חודשים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/10/2013 | 20:03 | מאת: אורית

תינוקת בת 8.5 חודשים שוקלת בסביבות 7.5 ק"ג. לבתי היה חום במשך 8 ימים(באמצע 24 שעות ללא חום ושוב חזר),לאחר 8 הימים החום עבר- חזרה לגן לעוד 3 ימים ושוב עלה החום. למחרת עשינו לה ספירת דם והWBC היה 24.5 הנויטרופילים 12.5 -כלומר זיהום חיידקי. קיבלנו לתת לה אנטיביוטיקה מוקסיפן 250. המינון שקיבלנו הוא פעמיים ביום 6 מל- זה נשמע לי קצת הרבה מדי מה דעתכם? (כתוב על הבקבוק בכל כפית(5מ"ל) יש 250מ"ג כלומר בסך הכל היא מקבלת ביום 600מ"ג- זה נשמע לי המון....)

אורית שלום, בתך מקבלת מינון של 80 מ"ג לקילו ליום, שזהו המינון המקסימלי היומי. מינון זה ניתן בדר"כ כשמדובר בדלקת אזניים חריפה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות