כדורי הרגעה + כדורים נגד כאב ראש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/10/2013 | 19:42 | מאת: קרן

לליאת שלום, 1. אודה לך אם תדרגי את כדורי ההרגעה מהחלש לחזק: לוריוון, אסיבל, קלונקס, קסנקס, וואבן. 2. האם אקומול פוקוס יותר חזק מאופטלגין או שהוא עובד על מנגנון שונה? 3. איזה כדור נגד כאב ראש ו/או מיגרנה אסור לקחת עם סרוקסט, ואיזה עם ריטלין?

קרן שלום, 1.השוואת חוזק בנזודיאזפינים היא מעט בעייתית כי יש נתונים שונים ממחקרים שונים. המגמה היא כזאת: קלונקס, לוריוואן וקסנקס נחשבים לחזקים, אחר כך אסיבל ואח"כ ואבן. 2.אקמול פוקוס פועל בצורה שונה מאופטלגין, ונחשב יעיל במיוחד לטיפול במיגרנות. 3. אין מגבלה של שילוב כדורים נגד כאב ראש עם ריטלין. לגבי סרוקסט, יש התנגשות עם משככי כאבים ממשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים, ורצוי להתייעץ עם רופא לפני שנוטלים תרופות אלה בשילוב עם סרוקסט. גם עם תרופות נגד מיגרנה ממשפחת הטריפטנים יש לסרוקסט התנגשות, אך אלה תרופות מרשם והשימוש במקביל נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות