מעבר מציפרלקס ללוסטרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/11/2013 | 18:37 | מאת: רונן

עברתי לפני כשבוע בערך מציפרלקס ללוסטרל עקב תופעות לוואי של הציפרלקס, השימוש היה לחרדות מלוות בדיכאון, הציפרלקס היה די יעיל אך גרם לי למספר תופעות לוואי, ביניהם השמנה, ירידה בחשק המיני, עייפות וכ"ו. אני לוקח כעת 50 מ"ג לוסטרל ואני חווה כמעט אותם תופעות לוואי ואפילו אני מרגיש שזה משפיע פחות טוב מהציפרלקס, אני מרגיש מטושטש לגמרי, האם מומלץ לחכות עוד שבועיים שלוש לפני שמחליפים שוב כדור? ייתכן שהתופעות לוואי יעלמו והכדור ישפיע כמו שצריך? האם יש כדורים שיעילים לחרדות שלא גורמים לתופעות הלוואי של השמנה וחוסר חשק מיני ועייפות? זה ממש מתסכל

רונן שלום, לדעתי, אם אין תופעות לוואי חריגות, כדאי להמתין מעט. בגלל תחושת הטישטוש, ניתן לנסות לקחת את הכדור לפני השינה. כדאי לידע את הרופא לגבי היעילות הפחותה וכן לגבי תופעות הלוואי, ייתכן ויש צורך בהתאמת מינון. תרופות להפרעות חרדה מהמשפחה הכימית של ציפרלקס ולוסטרל גורמות להפרעות בתיפקוד המיני בשיעור דומה. למרות זאת, לעיתים החלפת תרופה עשויה להפחית את הבעיה. תרופות מדור ישן לטיפול בהפרעות חרדה כמו בנזודיאזפינים וסורבון, פחות נמצאות בשימוש כיום עקב תופעות לוואי של טישטוש, התמכרות, והתנגשויות בין תרופתיות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות