קורטיזול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/11/2013 | 20:51 | מאת: נוהם

לפי בהקשר למאמר שלך באתר אני מאלה שעלו במשקל בתחילת טיפול פסיכיטרי מהחודש הרשון היתי במשקל אחיד 75 קילו עד גיל 40 היום אני בן 50 שוקל 113 אין כל ספק שתרופות עושים משהו השאלה מה הם עושים האם שינוי הורמונלי למשל קורטיזול .אני עובד במפעל 100 אנשים נשים וגברים יש לנו אותה צורה של קרס בטן יש אולי 6 אנשים רזים .נכון שאנחנו שונים אחד מהשני אבל לרוב כולנו שמנים האם זה הקוטיזול שהוא אחראי על חילוף חומרים בגוף?

נוהם שלום, עלייה במשקל אצל גברים, לרוב מתבטאת בהצטברות שומן בטני ("כרס"). כנראה שיש קשר הורמונלי. תרופות עלולות לגרום לעלייה במשקל, אך גם מצבי מחלה מסוימים, גם באופן ישיר וגם באופן עקיף (חוסר יכולת לבצע פעילות גופנית, למשל). קורטיזול אחראי על חילוף חומרים, בעיקר של גלוקוז, אך גם של חומצות שומן, אך יש הורמונים נוספים (לדוג' הורמוני בלוטת התריס), שגם משפיעים על חילוף החומרים בגוף. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות