העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/11/2013 | 00:18 | מאת: דבורה

שלום, אני נמצאת בשבוע ה28 להריוני, ועדיין לא ביצעתי את בדיקת העמסת הסוכר 50 גרם. האם יש טעם לבצע את הבדיקה כעת? האם הדבר אינו מסוכן? אציין שגודל העובר סטנדרטי ואין בעיות מיוחדות. כמו כן לגבי התמיסה, האם קונים אותה בבית המרקחת או שבבואי לקופת החולים לביצוע הבדיקה יתנו לי אותה? תודה!

דבורה שלום, את בדיקת העמסת הסוכר ניתן לבצע גם בשבוע 28 והיא אינה מסוכנת. זוהי בדיקת סקר חשובה, ובהחלט יש טעם לבצע אותה. בררי עם אחות קופת חולים אם היא נותנת את התמיסה או שאת צריכה לרכוש אותה כי זה משתנה מקופה לקופה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות