כאבים במיפרק הירך

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/11/2013 | 20:20 | מאת: אסף

רציתי לדעת האם מדבקת פנטה לשיכוך כאבים במינון של 12 מיקרוגרם ל 3 ימים יותר חזקה ממדבקת בוטרנס 20 מיקרוגרם הניתנת אחת לשבוע ? ומה ההבדל בין שני המדבקות ? והאם זה נכון שמדבקת פנטה גורמת לפחות עצירות מאשר מדבקת בוטרנס ומה הם תופעות הלואי של מדבקת הפנטה? בתודה מראש

אסף שלום, מינון של 12 מק"ג פנטניל במדבקה הוא פחות או יותר מקביל למדבקת בופרנורפין (בוטרנס) במינון 20 מק"ג. פוטנציאל תופעות הלוואי הוא דומה, עקב היות שני התכשירים משככי כאבים אופיואידים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות