אלרגיה לטטראציקלינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2013 | 09:57 | מאת: יגאל

בילדות לקחתי את התרופה "מינוציקלין", אשר גרמה לי לתגובת גרד אלרגית, דבר שהוביל להפסקת הטיפול. בקרוב אני מתחיל טיפול ב"טטרציקלין" לבעיה אחרת לגמרי. הרופא אמר שבגלל שהייתה לי תגובה אלרגית לתרופה מאותה משפחה, ייתכן שאני אלרגי גם לתרופה זו, וכל שנותר הוא לנסות. השאלה שלי היא האם מנסיונך\ידיעתך יש באמת סיכוי גבוה לכך שאני אלרגי לטטרציקלין, רק מכיוון שאני אלרגי לתרופה מאותה משפחה?

יגאל שלום, כשמדובר במולקולות בעלות דימיון מבני תתכן רגישות צולבת ביניהן. כלומר, יש סיכוי שתפתח תגובה אלרגית גם לטטרציקלין. אין לי אחוזים מדויקים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות