הוספת NRI לSSRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/11/2013 | 23:50 | מאת: עידן

רציתי לשאול האם הוספת NRI (אדרונקס) לתרופה ציפרלקס ממשפחת הSSRI יכולה לעזור להורדת תופעות הלוואי של הציפרלקס הכוללות : עייפות,השמנה,חוסר חשק מיני וחוסר ריכוז? ואם יש נטייה לחרדות (הציפרלקס נלקח לשם חרדה בעיקר המלווה בדכאון ומצבי רוח), האם זה יכול לגרום להחמרת חרדה? (גם אם זה במינון נמוך?) מה ההבדל העיקרי בהשפעה בין אדרונקס לוולבוטרין? והאם השילוב בין האדרונקס לציפרלקס בעצם נותן השפעה כמו של אפקסור ותרופות מסוג SNRI אחרות?

עידן שלום, אדרונקס ווולבוטרין אינן רשומות בכלל לטיפול בחרדה כנראה עקב כך שיכולות לגרום לחוסר שקט ובמקרים מסוימים גם לחרדה. וולבוטרין ניתנת לפעמים כתוספת לנוגדי דכאון כדי לנגוד את האפקט על התפקוד המיני, כשמדובר בטיפול נגד דכאון. אדרונקס הוא מעכב ספציפי לנוראדרנלין ווולבוטרין הוא מעכב ספציפי גם לדופמין. הם נבדלים בתופעות הלוואי שלהם. שילוב בין אדרונקס וציפרלקס נותן אפקט של עיכוב נוראדרנלין וסרוטונין, אך לא תמיד זה מקביל לתרופות מסוג SNRI. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות