הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/11/2013 | 01:00 | מאת: אלינור

אני בהריון ממש ממש קטן ורציתי לדעת למה נחוץ לי באומגה 3 והחומצה פולית ואם יש חומצה פולית בנוזל?

אלינור שלום, חומצה פולית הכרחית במהלך הטרימסטר הראשון של ההריון ולפחות 3 חודשים לפני הכניסה להריון. חומצה פולית משמשת למניעה של מומים מולדים במערכת העצבים ובעמוד השדרה של התינוק. אין הנחייה גורפת לקחת אומגה 3, אך יותר ויותר נתונים תומכים בהמלצה ליטול תוסף אומגה 3 (מסוג DHA) במהלך הריון והנקה. אומגה 3 במהלך הריון והנקה תורמת להתפתחות מוח העובר וכן מערכת הראיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות