palmitat

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/11/2013 | 15:51 | מאת: ךל

שלום רב קניתי תוסף פרנטל מארה"ב בעל המלצות רבות. זכור לי מההריון הקודם כי ישנה בעיה עם נטילת ויטמין A בהריון. קראתי את רשימת הרכיבים בתוסף שרכשתי ושם כתוב כי הויטמין A מגיע בצורת PALMITAT. האם מותר בהריון? תודה רבה!

שלום, ויטמין A במינונים גבוהים אסור לנטילה בהריון. בתוספי ויטמינים המיועדים לנשים בהריון יש ויטמין A, אך במינונים נמוכים יחסית. המינונים הם בדר"כ מתחת ל2500 יחידות בינלאומיות. לצורך השוואה. בתכשיר פרנטל הנמכר דרך קופות החולים בארץ יש 1500 יחידות בינלאומיות (I.U) של ויטמין A. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות