שילוב של תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/12/2013 | 14:30 | מאת: רפי

רציתי לדעת האם אפשר לקחת לפני השינה כדור של ליריקה 50 מיליגרם בשילוב של ואבן 10 מיליגרם וזודורום 10 מיליגרם או לסירוגין ביום אחר לקחת ליריקה 50 מיליגרם עם 2 מיליגרם של לוריוון האם התרופות האלה מתנגשות אחד עם השני והאם השילוב הזה יכול לגרום לנזק כלשהו?

רפי שלום, ליריקה לא מתנגשת עם אף אחת מהתרופות שציינת. אבל, השילוב בין ואבן וזודורם אינו מומלץ מכיוון שמדובר בשתי תרופות שגורמות לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, ותתכן החמרה של תופעות הלוואי ולנזק פוטנציאלי. וודא שיש לך מספיק שעות שינה אחרי נטילת תרופות לשינה כדי למנוע טשטוש יתר, סחרחורת, וסיכון לנפילה בהשכמה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות