התנגשות בינתרופתית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/12/2013 | 23:23 | מאת: יוסי

האם יש התנגשות בן תרופתית קרטיה ,פאקסט,נורמלול,אקספורז בברכה

יוסי שלום, באופן עקרוני, אספירין (החומר הפעיל בקרטיה) יכול להפחית יעילות של טיפולים להורדת לחץ דם, אבל מדובר במינון נמוך ובשילוב שהוא הכרחי ברוב המקרים ולכן אין בעיה משמעותית בשילוב זה. בנוסף, שילוב אספירין ופקסט עלול לגרום לעלייה בסיכון לדימומים ולכן צריך להיות ערים לכל תופעה של דמם (גם כאן המינון הנמוך שבקרטיה מפחית מהסיכון). שילוב של תרופות שונות להורדת לחץ דם יכול לגרום לירידה בקצב הלב ובלחץ הדם (לרמה נמוכה מדי), אך מעקב והתאמה של מינונים אמורים להפחית את התופעות הללו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות