אדרונקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/12/2013 | 15:04 | מאת: ליטל

רציתי לשאול האם אדרונקס מתחיל להשפיע מיידית כמו ריטלין או שלוקח לו זמן להיספג בגוף כמו תרופות SSRI שלוקח שבועיים עד שמתחילים לראות השפעה? הרופא המליץ לי על שילוב של אדרונקס עם ציפרלקס, לחרדות המלוות בדיכאון עם מצב רוח ירוד, חוסר מוטיבציה ועייפות, האם זהו השילוב הכי מומלץ? מה ההבדל בעצם לבין לקחת פשוט SNRI כמו אפקסור? מה היתרון שבנטילת NRI וSSRI לחוד?

ליטל שלום, אדרונקס כמו לנוגדי דכאון ממשפחת ה-SSRI, התחילה לפעול אחרי מספר שבועות של נטילה (לפחות שבועיים). זה לא קשור לספיגה של התרופה, אלא למנגנון הפולה שלה. השילוב עם אדרונקס מסייע במצבי חוסר אנרגיה, עייפות ולעיתים בחוסר ריכוז וכן בעל תרומה בהקלה על הפרעות חרדה. תאורטית זה נותן מענה כמו לקיחת SNRI. איני יודעת מה היה השיקול של הרופא כשבחר שילוב זה. ייתכן ולא רצה להחליף לך את הציפרלקס או שייתכן ורצה שליטה יותר טובה על מינוני התרופות השונות. כמו-כן, ייתכן ומדובר בניסיון ולכן לא רצה להחליף לגמרי את הטיפול התרופתי או ייתכן שהוא חשב ששילוב זה ייתן את המענה הכי טוב למכלול הבעיות שאת מציגה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות