תוריד 80

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/12/2013 | 00:06 | מאת: רוני

בעלי בן 63 עבר 2 אירועים לבביים האחרון לפני שנה לפני כחודש שינו לו מליטורבה לתוריד לכל יומיים כדור מזה 3 שבועות השתנה צבע אפו נהיה כחול ואדום גם בלחיים יש נימים . רופאת א.א.ג אמרה שאין בעיה של נימים או התפוצצות. האם ידוע תופעה זו?

רוני שלום, ליטורבה ותוריד הם שמות שונים של אותה תרופה. אם לא שינו את המינון במ"ג, אז הוא בעצם מקבל את אותו הטיפול שקיבל מקודם, רק בשם אחר. לא ידועה לי בעיה בכלי דם שנגרמת בעקבות הטיפול בליטורבה/תוריד, אך התרופה יכולה לגרום למגוון בעיות עוריות. מומלץ להתייעץ עם רופא עור או עם הרופא שרשם עבורו את הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות