נטילה של התרופות אמריל וגלובן ביחס לאוכל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/12/2013 | 13:15 | מאת: שואל

שלום רב. בעלון של גלוקורייט(סולפנילאוריאה נוספת) רשום כי יש ליטול כחצי שעה לפני האוכל.לעומת זאת בעלונים לצרכן של גלובן רשום שניתן לקחת עם האוכל ובעלון של אמריל לא רשומה נטילה ביחס לאוכל.(בעלון לרופא של אמריל מצויין כי מינון התחלתי ניתן עם הארוחה הראשונה ביום).מה הנטילה הנכונה ביחס לגלובן ואמריל?

שלום, נטילה של גלובן ואמריל היא כפי שציינת. אמריל עם הארוחה העיקרית של היום. וגלובן בסמוך לארוחות (תלוי במספר הפעמים שיש לקחת ביום). באופן עקרוני, לא משלבים מספר תרופות ממשפחת הסולפוניל אוריאה באותו מטופל. ליאת

25/12/2013 | 16:12 | מאת: שואל

מנהל פורום תרופות ורוקחות