מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/12/2013 | 08:27 | מאת: קרן

אני אלרגית לאבק ולחילופי מזג האויר, בתקופות אלו מתאספת אצלי ליחה, האם יש כדור ליבוש ליחה ללא מרשם רופא? אבא שלי חולה לב וסוכרתי, בתקופה האחרונה הוא מתלונן על גירוד בגוף ומתקלח פעמיים עד שלוש פעמים ביום, יש לציין שלא החלפתי אבקת כביסה או מרכך. הוא השתמש בסבון יו-לקטין של ד"ר פישר ללא הועיל, האם יש סבון אחר אשר יכול למנוע את הגירוד?

קרן שלום, הטיפולים הניתנים לליחה אינם מייבשים אותה אלא מפרקים אותה. כדורי סולבקס או מוקוליט משמשים לכך ואינם דורשים מרשם רופא. אם יש נזלת, ניתן להשתמש בתכשיר אנטיהיסטמיני או תכשיר אחר לייבוש הנזלת. אם הגירוד כליו אביך מתלונן נובע מיובש, עליו להסתפק במקלחת אחת ביום. רצוי להשתמש בסבון לעור יבש כדוגמת יולקטין או בשמן רחצה (אמול/ א-דרמה/קלינרל ועוד). כטיפול משלים ניתן למרוח קרם גוף לא מבושם המתאים לעור מגורה (יכול להיות קרם מאחת החברות שמייצרות את שמני הרחצה). אם מדובר בגרד על רקע אחר, יש להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות