תופעת לוואי של פריחה וגרד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/12/2013 | 23:10 | מאת: מיקי

שלום (66)התחלתי להשתמש באקספורג' 5/160 להורדת לחץ דם, אחרי יומיים הופיע פריחה וגרד בעיקר בגב,וגם לחץ הדם ירד לנורמל.אחרי שבוע הרופא הוריד לי את המינון ל 5/80 היות ולחץ הדם ירד מהר.אני נוטל אספרין 75 מ"ג למניעה,סנבסטטין 20 ויוטרקס 50. באלון של התרופה מופיע שיש סבירות נמוכה לגרד למרות שהרופא שלל מכל וכל שהגרד מתייחס לשימוש באקספוג'. ושאלתי: האם קיימת אינטרקצה בין התרופות שגורמת לפריחה.ו/או האקספורג' הוא שגורם לפריחה. תודה

מיקי שלום, מכיוון שתופעת הגרד הופיעה בסמיכות להתחלת תרופה חדשה, זה בהחלט מחשיד. נכון שמדובר בסיכוי נמוך, אך הוא עדיין קיים. נסה לראות אם הפחתת המינון מפחיתה את תופעת הלוואי. קח בחשבון שבתקופות קרות, העור נוטה להתייבש וזה גם גורם לגרד, כך שייתכן ומדובר בצירוף מקרים. יחסי הגומלין בין התרופות לא גורמים ספציפית לפריחה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות