תרופות כרניות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/01/2014 | 10:38 | מאת: תרופות 2013

שלום כחולה בן 61 יתר לחץ דם (החלוק הלבן) אני מקבל מספר שנים את התרופה אנלדקס 20 בבוקר, כשנתיים אני מקבל רמוטיב 500 עקב חרדות קלות פעם ביום בבוקר, לפני כשבועיים בבדיקה שגרתתית נמצא כי אני עם סכרת מסוג 2 עם 128 וחלבון מעל המותר אבל ברמה לא גבוהה ע"מ שאקרא חולה כליות ולטיפול קיבלתי גלוקומין 850. שאלתי האם יכול להיות אינטראקציה בין התרופות והשאלה השנייה האם יכול להיות כשתוצאה הכדורים הראשונים קיבלתי אולי חלבון בשתן וסכרת

שלום, במצב של תפקוד כלייתי תקין, אין התנגשות בין התרופות. התרופות שאתה נוטל לא גורמות לסכרת. סביר להניח שהפרשת החלבון בשתן נובעת מהסכרת ולא מהטיפול התרופתי. מומלץ לשלב שינויי אורח חיים (דיאטה ופעילות גופנית מתונה) עם הטיפול התרופתי בסכרת. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות