הבדל בין ליפיטור 80 לתוריד 80

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/01/2014 | 11:35 | מאת: שלמה ד.

ליאת שלום, אני משתמש בליפיטור 80 .לאחרונה הרוקח החליף את התרופה בתוריד 80 . מעיון בעלון לצרכן מצאתי הבדל במינון ה- Lactose בין השניים (218 מ"ג בליפיטור מול 320 מ"ג בתוריד). שאלתי, האם ההבדל משמעותי והאם יש עוד הבדלים. בברכה, שלמה

שלמה שלום, ליפיטור ותוריד הן תרופות גנריות, כלומר, מכילות את אותה מולקולה פעילה. הבדלים ברמת הלקטוז (חומר עזר בטבליה שאינו פעיל) אינם רלוונטיים לפעילות הרפואית של הכדור. בתרופות גנריות ייתכנו הבדלים קלים בקצב הספיגה של החומר הפעיל לדם. חשוב לציין שאם התרופה הוחלפה לך בבית המרקחת זה ברוב המקרים בגלל שינוי בסל התרופות של קופת החולים בה אתה מבוטח. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות