הוספת אדרונקס לSSRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/01/2014 | 05:30 | מאת: רונן

ליאת שלום, אני מטופל בציפרלקס 10 מ"ג מזה תקופה עקב התקפי פאניקה וחרדות שהיו לי, המצב די התייצב מבחינת החרדות והפסיקו ההתקפים, אך הרגשתי עייפות, מצב רוח ירוד ורעב גדול אשר גרם לי להשמנה בתקופה הזו, הרופא הציע לי להוסיף אדרונקס 4 מ"ג, התחלתי ב-2 מ"ג, אני כמעט שבוע על 2 מ"ג, ויש לי שיפור בעייפות וירידה ברעב אך אני חש מספר תופעות לוואי כגון קצב לב גבוה : במנוחה עולה כמעט ב-10-20 פעימות יותר בדקה וגם מכל מאמץ ישר דפיקות לב חזקות, כמו כן קצת תחושות של לחץ בחזה (כמו בחרדה) והתגברות החרדה, לפעמים קם באמצע הלילה עם תחושה שהחזה מתפוצץ ועם דופק מהיר מאוד, האם מצבים אלו דורשים הפסקה של הטיפול באדרונקס או שאלה תופעות שאמורות לחלוף עם הזמן? האם מינון של 1 מ"ג גם יכול להיות יעיל במידה ויש לי תגובה חזקה מהתרופה? או שבכלל למי שיש רגישות לחרדות לא מומלץ לקחת אותה בכלל.... תודה על העזרה

רונן שלום, אם אחרי שבוע במינון נמוך אין הפחתה בתופעות הלוואי כנראה שהכדור אינו מתאים לך. לפי התיאור שלך, בעיקר הלחץ בחזה, הייתי ממליצה ליצור קשר מיידי עם הרופא, אפילו טלפוני. איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך ותרופות נוספות שאתה נוטל, אם בכלל, אך נראה שעליך להפסיק את הטיפול עד לבירור רפואי. כמובן שעדיף שהפסקת הטיפול תעשה ע"י רופא ולכן חשוב תנסה ליצור איתו קשר מיידית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות