אלרגיה ללמיקטל?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/01/2014 | 10:36 | מאת: דני

שלום, יש לי אפילפסיה,מטופלת ב 1000 מ"ג דפלפט +0.5 קלונקס. סובלת מעייפות גדולה אך מאוזנת מאוד. ניסיתי לפני כ10 שנים לעבור ללמיקטל ,לאחר מספר ימים התעוררתי עם תופעה של שפתיים ולשון נפוחות מאוד ,נאמר לי שיש לי אלרגיה ושעלי לחזור מיד לדפלפט. האם יש טעם לנסות שוב? תודה, דני

דני שלום, אלרגיה המתבטאת בהתנפחות של השפתיים והלשון היא אלרגיה שיכולה לגרום לסכנת חנק ומהווה קונטרא-אינדיקציה (התוויית נגד) לשימוש בתרופה. רק במקרה שאין אופציה טיפולית אחרת יכול רופא לנסות לחזור לטיפול זה תחת השגחה רפואית. ליאת

11/01/2014 | 02:43 | מאת: דני

מנהל פורום תרופות ורוקחות