ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/01/2014 | 13:19 | מאת: מהא

שלום אני בהריון שבוע 18 קבלתי תרופת ברזל מלפני שבוע מי רופאת הנשים שלי התרופה בשם פריפול וזה בכלל לא מתאים לי כול פעם שאני לוקחת את התרופה אני נשארת עם סחרחורת עיפות ורק רוצה לישון ונתנה לי את התרופה בלי לבצע בדקת דם האם מותר לחליף את הברזיל ללא מרשם או כדאי לבצע בדקת דם קודם או לחזור לרופאה שלי מה את ממלצה אני הפסקתי לקחת את הברזיל ממשחכה עם חומצה פולית

מהא שלום, אין בעיה להחליף תכשיר ברזל. תכשירי ברזל אינם דורשים מרשם רופא וברוב המקרים המינונים הם אקוויוולנטיים. אם תופעות הלוואי קשות גם בתכשיר חליפי, ייתכן וכדאי לבצע בדיקת דם ועל- פי תוצאותיה להחליט אם יש הכרח בתוסף ברזל. לשם כך תצטרכי להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות