קלציום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/01/2014 | 17:19 | מאת: דן

שלום האם קורל קלציום (מאלמוגים)עדיף על קלציום ציטראט? 2)האם פתיחת הכמוסה ולקיחת האבקה בתוך שתייה תיפגע במשהו? 3)האם קלציום ציטרט מומס בנוזל לא בבליעה שלם -בסדר? 4)תודה שניהם :לפני ? או יחד עם אוכל?

דן שלום, סידן נוזלי נספג טוב יותר מסידן בטבליה, אך כנראה שמבחינת ספיגה של מליח סידן אלו אין עדיפות משמעותית של סוג אחד על פני השני. סידן ציטראט לרוב מגיע בטבליות קשות (דחוסות) ולא בכמוסות. אם יש קושי בבליעה, ייתכן וישנם מותגים של סידן ללעיסה או תכשירים של סידן נוזלי. סידן ציטראט אינו נפגע מהמסתו במים וקיימים תכשירים נוזליים של סידן זה. סידן ציטראט ניתן לקחת עם או בלי אוכל. לגבי סידן מאלמוגים צריך לפעול על פי הנחיות היצרן. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות