תרופה מעלה דופק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/01/2014 | 02:10 | מאת: רונן

שלום רב, אני סבלתי לפני כשנה ממספר התקפי פאניקה אשר בעקבותם התחלתי ליטול ציפרלקס אשר עזר לי מאוד בנושא הזה, מאחר והופיעו מספר תופעות לוואי לא רצויות כגון עייפות, השמנה,קשיי ריכוז. הרופא המליץ לי להוסיף תרופה בשם אדרונקס אשר הינה מעכבת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין. לקחתי מספר ימים 1 מ"ג בלבד, בעוד המינון הרצוי הוא 4 מ"ג, וחשתי במספר תופעות לוואי בעייתיות הכוללות: דופק מואץ (כאשר הדופק בעמידה שלי במנוחה עומד על 115-120בערך) ובדר"כ הדופק בעמידה במנוחה נע סביב ה-90-100), מכל מאמץ קטן הדופק טס לשמיים (לאחר עלייה במדרגות מרגיש כאילו אחרי ריצת ספרינט והדופק טס עם קושי לנשום ולחץ בחזה), וגם ביום יום יש יותר תחושה של לחץ בחזה, ונשימה כבדה יותר, האם אלו תסמינים לא תקינים או שזה רק נובע מהתגברות חרדה ? האם חובה להפסיק את התרופה בתסמינים שכאלה? ושאלתי השנייה היא, בעצם מדברים על כך שחרדה היא הפרעה פסיכולוגית אך התסמינים הפיזיים הם אמיתיים לכל דבר, כלומר עלייה בדופק, עליה בלחץ דם, קושי לנשום וכדומה. כלומר בעצם הגוף מייצר סימפטומים אמיתיים פיזיים בזמן החרדה וזאת לא רק תחושה סובייקטיבית של הבנאדם בראש, האם אני צודק? ואם בנאדם חי במשך תקופה ארוכה בחרדות ולחצים חזקים, הוא בעצם מגביר וחושף את עצמו להתקפי לב ומחלות לב?

רונן שלום, כבר עניתי לך על השאלה הראשונה. אם אני זוכרת נכון, ציינת תופעה של לחץ חזק בחזה, ולכן המלצתי לפנות לרופא מיידית להתייעצות. אם אין באפשרותך להתייעץ עם רופא בהקדם, והתופעה לא חלפה עם הזמן שאתה נוטל את התרופה, על סמך מה שסיפרת לי, הייתי ממליצה להפסיק את הטיפול. דכאון וחרדה מהווים גורם סיכון לבעיות לב וכלי דם מסוימות, לא ברור אם על רקע פסיכולוגי או על רקע התגובה הפיזית לחרדה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות