SSRI ודופק מנוחה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/01/2014 | 04:29 | מאת: רינת

התחלתי לקחת SSRI מסוג ציפרלקס לפני כחודש, שמתי לב כאשר אני משתמשת בשעון דופק באימוני אירובי שהדופק מנוחה בעמידה שלי קפץ בסביבות של 20 פעימות בדקה, האם זה תקין? האם הציפרלקס מעלה את הדופק? זה לא מסוכן?

רינת שלום, לא מצאתי דיווח על עליה בדופק בשימוש בציפרלקס, אלא להיפך. היו דיווחים בודדים דווקא על דופק נמוך. זה לא שולל קשר לטיפול התרופתי, אך חשוב לבדוק אם מדובר בסיבה אחרת. כדי לדעת אם זה מסוכן צריך לדעת אם יש לך גורמי סיכון לבביים ואם יש לך גם הפרעות קצב ומהם ערכי הדופק שאת מגיעה אליהם. בכל מקרה, זו שאלה רפואית, וכדאי להפנות אותה לרופא שמוסמך לענות על כך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות