יובש ופצעים בזוויות הפה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/01/2014 | 17:27 | מאת: gal

שלום רב, אני סובל לאחרונה מיובש ופצעים שטחיים בזויות הפה יש לציין סוכרת האם יש קשר לויטמין מסוים שחשד כי חסר והאם ברזל יכול לעזור ?

גל שלום, סביר להניח שמדובר בפצעים הנובעים מיובש. מחלת הסכרת מפריעה לאיחוי הפצעים ולכן ההחלמה מהם איטית יותר. תוסף ברזל מומלץ לקחת רק אם בבדיקות דם התגלתה אנמיה עקב חוסר ברזל. ניתן למרוח בזויות משחות כמו בפנטן (תרופה) או אפטרין (אינה תרופה). אם זה לא עוזר, פנה לרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות