שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/01/2014 | 10:53 | מאת: נטלי

שלום אני לוקחת טרבינאפין טבע 250 כבר מספר חודשים. אמורה להפסיק בעוד כמה ימים. רופא נתן לי ארקוקסיה 90 מ"ג למשהו אחר. האם יש בעיה לקחת את התרופות יחד? שתי התרופות אני לוקחת אחרי האוכל. האם ניתן לקחת יחד? או אחד בצהריים והשני בערב? אם יש בעיה, אני יכולה להפסיק עם הטרבינאפין ואז מיד לקחת ארקוקסיה או האם צריך כמה ימים ביניהם? תודה

נטלי שלום, בעלון לרופא של משרד הבריאות לא מדווחת אינטראקציה בין שתי התרופות, אך מכיוון שטרבינפין יכולה לעכב פירוק של תרופות מסוימות בגוף, קיים פוטנציאל לאינטארקציה. אם אפשר לחכות לסיום הטיפול בטרבינפין ורק אז להתחיל טיפול בארקוקסיה, זה יהיה בטוח יותר. ליאת

21/01/2014 | 18:09 | מאת: נטלי

ליאת תודה רבה על התגובה! אם אני לקחתי היום טרבינאפן ובזה אסיים את התרופה הזו, האם אני יכולה מחר להתחיל בארקוקסיה? או שיש צורך בהפסקה ארוכה יותר? תודה על המענה המהיר

מנהל פורום תרופות ורוקחות