אפטות הפה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/01/2014 | 21:41 | מאת: ימית

יש לי אפטות בפה , מה אני צריכה בשביל שזה יעבור כי זה הדביק את כול נו במשפחה

ימית שלום, אם מדובר בפצעים מדבקים, כנראה שמדובר בזיהום ויראלי (ע"י וירוס הרפס או "הפה והטלפיים"). חשוב למנוע מגע באוכל, שתיה, או בקבוקים של מי שפיתח פצעים מחשש להדבקה. אם רופא מאבחן הרפס ומדובר בשלב התחלתי של ההדבקה ייתכן וירשום טיפול תרופתי בתרופה אנטיויראלית. בשלבים מתקדמים אין טיפול מרפא, אלא תומך (ג'ל/תרסיס לאלחוש ויצירת שכבת מגן או שטיפות פה לחיטוי). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות