פרמיקסון , האם גורם לעלייה בלחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/01/2014 | 18:15 | מאת: עמית

בן 62 ,חולה לב קל ,מיקרופירין,ליפיטור ,אומפרדקס 20מג,אלטרול 25 מג, q10 100 מ"ג,ויטמין d 1500 ,נאטוקינז 100 , מזה חצי שנה פרמיקסון פעמיים ביום, האם יש מצב שפרמיקסון גורם לעלייה של לחץ דם ,שהחל לעלות לי לאחרונה ? האם חוסמי אלפא ,חוץ מלהיות תרופה יותר חזקה מפרמיקסון ,מורידים גם את לחץ הדם ,(אני עדיין לא זקוק לתרופה ללחץ דם טיפס מ , 115/65 ל 140/75) ואולי במקום הפרמיקסון חוסם אלפא יטפל בערמונית ורווח צדדי יוריד את לחץ הדם?האם חוסמי אלפא ,הם תרופה בטוחה ,או שמא יש עימם סיכונים רבים?

עמית שלום, אין דיווחים על עליה בל"ד בשימוש בפרמיקסון. תתכן ירידה בלחץ דם כשעוברים משכיבה לעמידה בחדות. לרוב מטפלים בבעיות ערמונית בחוסמי אלפא סלקטיביים (שפעילים בעיקר בערמונית ופחות בכלי הדם) והשפעתם על לחץ הדם קטנה. חוסמי אלפא לא סלקטיביים פחות מומלצים כיום (עקב טיפולים יעילים יותר הקיימים היום, ועקב עלייה קלה מאוד בסיכון לכשל לבבי בשימוש ממושך), אך השימוש בהם נתון לשיקול דעתו של הרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות