תרופה לדימום- דחוף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/01/2014 | 22:19 | מאת: יעל

שלום, יש לי דימום בין ווסתי ווסתי מוגבר עקב ממצא אקוגני ברחם( רק עכשיו גילו) כבר למעלה מחודש ואשמח לעזרתך ביקשתי מהרופא גני' תרופה לעצור דימום והוא אמר שאפשר לתת פרוגרסטרון... אישית שמעתי על הקספרון וכשאמרתי לרופא נשים הוא אמר שזה סוג של פרוגרסטרון ואני יודעת שזה פועל על מנגנון אחר של קרישת הדם. האם אני צודקת? ( לא רציתי להתווכח) שנית, הרופא אמר שזה לא בטוח ( כנראה התכוון לפרוגרסטרון?)יפסיק את הדימום ומכאן התבלבלתי והוא מיצידו לא כתב מרשם. כלומר האם מתן פרוגרסטרון לא יעזור להחליש דימום ואילו תרופה שפועלת על מנגנון הקרישה יעזור? אשמח לעזרתך מה נותנים לאיזה מצב, אגב מדובר בפוליפ. תודה

יעל שלום, הטיפול בדימום הוא בעצם הטיפול בגורם לו, בפוליפ. הקסקפרון היא תרופה הפועלת ישירות על קרישת הדם ואינה הורמונלית. היא בדר"כ ניתנת למצבים של דימום מרובה. פרוגסטרון וטיפולים הורמונליים אחרים ניתנים בדר"כ לדימום לא סדיר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות