אוגמנטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/02/2014 | 02:14 | מאת: עדי

שלום, אני מתקשה לבלוע כדורים. מקבלת כעת אוגמנטין. בכדי להצליח לקחת את התרופה אני ממיסה את הכדור במעט מים רותחים, הוא נמס לגמרי תוך מספר דקות ואני שותה את המים עם תמיסת הכדור לאחר מספר דקות (כאשר המים מתקררים מעט). האם ההמסה פוגעת ביעילות הכדור ? תודה מראש, עדי

עדי שלום, ההמסה וגם החום של המים פוגעים ביעילות התרופה. כדורים במינון 875 מ"ג ניתן לחצות ולבלוע את שני החצאים אחד אחרי השני. כדורים במינון אחר אסור לחצות. אין לכתוש את הכדורים. אם את לא מצליחה לבלוע, בקשי תכשיר חלופי או תרחיף. ליאת

02/02/2014 | 12:36 | מאת: עדי

ליאת תודה. מדובר על כדור של 875 אך לא אצליח לבלוע גם חצי ממנו. הרופא די מתעקש בינתיים על הכדור הזה למרות שגורם לשלשולים. האם ניתן לרסק ואז לקחת ? כתוב עליו שניתן ללעיסה ואני מניחה שריסוק די דומה ללעיסה למרות שחיצוני לגוף.

מנהל פורום תרופות ורוקחות