עצירות לתינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/02/2014 | 20:49 | מאת: דבורי

שלום ליאת, בני בן שבועיים, יונק מלא. לאחרונה הוא סובל מעצירות קשה וכאבי בטן, ממה יכולה להגרם העצירות? האם עליי לשנות את תזונתי? וכיצד ניתן להקל עליו? תודה!

דבורי שלום, נשאלת השאלה כמה זמן נמשכת העצירות. זה לא חריג שתינוק הניזון מהנקה מלאה סובל מעצירות. עד חמישה ימים זה נחשב תקין (בתינוק יונק). מכיוון שסביב גיל שבועיים תינוקות מתחילים לסבול מקוליק ("גזים"), ייתכן ומכאן נובע הסבל שלו. תוכלי לנסות לתת לו תכשיר מתאים לתינוקות לטיפול/מניעה של קוליק, ולעסות לו את הבטן בתנועה סיבובית (ניתן גם לקפל את ברכיו בעדינות לכיוון החזה). התזונה שלך צריכה להיות מאוזנת ומגוונת ומלווה בשתייה מרובה. אם לתחושתך מזון מסוים שאכלת גרמת לאי שקט אצל התינוק, השתדלי להפחית או להימנע ממנו. אם יש אי שקט ניכר, יציאות קשות, פציעה סביב פי הטבעת או עצירות מעל חמישה ימים, פני לרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות